Следвайте Гласове в ТелеграмМинистърът на правосъдието Атанас Славов се срещна с

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМинистърът на правосъдието Атанас Славов се срещна с
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ и правосъдният ни министър обсъдиха законодателни инициативи за регулиране на лобизма

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Министърът на правораздаването Атанас Славов се срещна с посланика на Съединени американски щати Кенет Мертен по негова самодейност. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.

Основни акценти в диалога бяха въпросите за върховенството на правото, битката с корупцията, бъдещите конституционни промени, законодателните начинания по отношение на контролиране на лобизма и ограниченията против нарушаването на интелектуалната благосъстоятелност по отношение на годишния отчет на Офиса на комерсиалния представител на Съединени американски щати за 2022 година

Атанас Славов акцентира, че мандатът на държавното управление и неговият персонален като министър е строго привързан с бъдещите промени в Конституцията, които касаят разделянето на Висшия правосъден съвет (ВСС) на два обособени съвета, ограничение на пълномощията на основния прокурор, въвеждането на директна конституционна тъжба и преформатиране на ролята на служебните държавни управления.

Министърът съобщи, че в напреднала фаза е приемането на нов антикорупционен закон и акцентира значимостта на построяването на действително работеща антикорупционна комисия.

Славов още веднъж изрази упоритостта си през есента да бъде показан за публично разискване закон за лобизма, който да контролира процесите в тази област.

В началото на юли посланикът се срещна и с министъра на финансите Асен Василев, напомня Българска телеграфна агенция. По време на диалога тогава двамата разискаха опциите за задълбочаване на американско-българските стопански връзки и съдействието за гарантиране на общата ни сигурност, като измежду тях са скринингът на вложенията и взаимните старания за възстановяване на фискалната бистрота.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР